Watrestje.nu tegen voedselverspilling

In februari 2019 heb ik mezelf als vrijwilliger aangemeld bij Voedsel1000, een initiatief van de provincie Noord-Brabant om mee te denken over de Brabantse voedselketen tot 2030. Het leek me interessant, sowieso omdat voedsel me altijd wel interesseert. Maar wat precies verwacht werd was me nog niet duidelijk. Nu, 1,5 jaar verder, wel. Na heel intensief te hebben samengewerkt met 4 andere vrijwilligers is er een kleine publiekscampagne opgezet met als doelstelling het terugdringen van voedselverspilling. Hieronder een stukje tekst uit onze campagne die de naam www.watrestje.nu heeft gekregen. En ja, voor het logo ben ik -als ontwerper- aan de slag gegaan.

Het kost niets en levert heel veel op

“34 kilo per persoon per jaar verdwijnt toch nog in de container. Dat is wel erg veel. Dus door deze bewustwording kunnen we gezamenlijk dat getal omlaag brengen. Je hoeft alleen maar een keer in de koelkast te duiken en op te maken wat er ligt. Zo simpel is het. De uitdaging is met name bedoeld om met restjes voedsel iets nieuws te maken zodat iedereen smakelijke, nieuwe recepten te zien krijgt. Maargoed, ook een verschrompeld appeltje dat je lekker opbakt is al een recept hoor, leg de lat ook niet té hoog. Naast deze uitdaging hebben we ook een goed doel gekozen bij Watrestje.nu. Mocht je toch geen tijd hebben maar wel iets goeds willen doen, dan kun je via de website doneren aan de Voedselbank. Op de website www.watrestje.nu staat hoe.”

Een aantal bekende Brabanders heeft filmpjes opgenomen met een restrecept en inmiddels worden er dagelijks nieuwe recepten geplaatst op de Facebook-pagina van Watrestje.nu. Nu maar hopen dat onze inzet daadwerkelijk iets oplevert en veel navolging krijgt.

 

Gerelateerde blogs

Taalbladeren

Taalbladeren

Het valt me al enkele jaren op dat het Nederlands taalgebruik steeds meer doordrenkt raakt van schuttingwoorden en gevloek. Of ik nu gesprekken opvang op straat, tijdens het boodschappen doen of naar het journaal kijk, het is volstrekt genormaliseerd en niemand lijkt...

Lees meer
Saai!

Saai!

Volgens sociale media als Instagram ben ik saai. Vreselijk saai. Inmiddels ben ik in de onderste regionen van de logaritmes terechtgekomen. Eigenlijk raar want ik houd van ritmes. Dat wordt niet beloond; mijn ritmes zijn niet de ritmes van Insta. Ik plaats namelijk...

Lees meer
Werk

Werk

Ooit was ik het kleine meisje dat met een pak krijtjes en papier in mijn hand tevreden op de achterbank van de auto zat. Op weg naar Spanje voor een zomervakantie. En ooit was ik ook het meisje dat tijdens een schoolreisje naar de Efteling, in plaats van een ritje in...

Lees meer